AVLACKERING

Avlackering - Pyrolysbehandling

Skelack AB har haft en intressant resa sedan starten på Solbacken 2005. Nu vill vi inbjuda Er en unik möjligheten till avlackering av fixturer, krokar ja allt som har färg eller plast på sig och grundmaterialet är stål, rostfritt till och med rengöring av aluminium till viss grad.

Möjligheten till att rengöra krokar och fixturer är något som endast ett par företag i södra Sverige kunnat erbjuda. Men nu finns detta uppe i norrland.

Vad är pyrolys?

"Pyrolys" betyder förbränning utan öppen låga. Metallföremål görs rena i pyrolysugnen genom att den brännbara substansen förkolnas och omvandlas till rök och aska.
Rök från föremålen förbränns i en efterbrännare för att förhindra miljöförorening. Skorstensgaserna består av vattenånga och koldioxid som är osynlig, luktfri och ofarlig.

Vad ska ugnen användas för?

Rengöringsugnar enligt pyrolysmetoden är avsedda att avlägsna begränsade mängder substans från de flesta metallföremål med användning av pyrolys vid en temperatur på 315-430 celsius.

Exempel på områden och föremål som kan rengöras är:

Ytbehandlingsindustrin - Fixturer, hängare, krokar, Jiggar, hängjärn, fellackerande detaljer mm.
Plastindustrin - Gjutformar, injectormunstycken, injektorskruvar mm.
Övrigt industri - Cylinderlock, cylinderblock och vevaxlar inom bilbranschen, och små föremål inom bearbetningssektorn, små statorer och elmotorer inom omlindningssektorn och och munstycken inom plastsektorn.
Förr skedde rengöring av sådana föremål med kemiska metoder, med användning av syra, lut eller organiska kemikalielösningar. Miljöhänsyn och problem med ansvarsskyldighet när det gäller sluthantering av farliga kemiska avfallsprodukter har gjort det dyrare att kassera de förbrukade lösningsmedlen, som innehåller oljerrester och oljehaltigt slam. Eftersom avlackering med pyrolys använder värme i stället för kemikalier, slipper man de problem som kemisk rengöring medför dvs höga omkostnader, säkerhets- och giftighetsrisker och kassering av det förbrukade lösningsmedlet.

Tveka inte på att kontakta oss för frågor och funderingar

Kontakta oss

Adress

Skelack AB
Servicegatan 15
931 76 Skellefteå

Direktkontakt

Platschef
Rickard Nilsson
0910-71 35 52
rickard@skelack.se

Produktionsledare
Krister Andersson
0910-71 35 59

Om Skelack

Skelack AB Är ett pulverlackeringsföretag med optimistisk framtidstro och fyra givna ledstjärnor: Miljö, Kvalitet, kostnadseffektivitet och leveranssäkerhet.
© 2021 Skelack Pulverlackering AB. Alla Rättigheter Reserverade.

Please publish modules in offcanvas position.