OM FÖRETAGET

Om oss

Skelack AB är det rätta företaget för dig

Skelack AB Är ett pulverlackeringsföretag med optimistisk framtidstro och fyra givna ledstjärnor: Miljö, Kvalitet, kostnadseffektivitet och leveranssäkerhet.
Detta innebär att vi ska tillfredsställa och överträffa våra kunders behov. Vi erbjuder tjänster inom området pulverlackering för tillverkande industri. Bland våra kunder finns allt från lamptillverkare till skogsmaskinbyggare. Gemensamt för dessa är att finna flexibla och kostnadseffektiva lösningar på sina jobb. Vi sticker ut hakan och vågar säga att Skelack AB är det rätta företaget för detta.

Vi erbjuder

Våt- och pulverlackering av produkter i stål och aluminium. Allt detta görs i en modern och ytterst flexibel anläggning.
 
Alla jobb utförs av en kompetent personal med många års erfarenhet av såväl våt- som pulverlackering. Förutom våt och pulverlackering erbjuder vi efterrmontage, leverans till slutkund, utbildningar och konsulttjänster. Det finns pengar att spara om man har kunskap av ytbehandling vid till exempel framtagande av nya produkter.

Vår strävan

Är att kontinuerligt utveckla oss såväl kunskapsmässigt som tekniskt. Vi är övertygade om att detta bidrar till att hålla kostnaderna nere.

Miljöpåverkan

I våra lokaler på Solbacken har vi investerat i den senaste teknologin för att möta framtida krav på yttre och innre miljö.
 
Historiskt sett de senaste 20-40 åren har miljön påverkats radikalt och här vill vi bistå med att minska på utsläppen från den typ av industri vi har

Historik

Skelack AB registrerades 2003. Starten blev i Nordic Lights ägda lackeringsanläggning på nålvägen i Skellefteå.
 
Pulverlackeringen investerades 1998 för eget behov efter att man köpt lackering i många år men inte var nöjd med kvaliteten. I juni 2003 bestämdes det att gemensamt bilda ett nytt bolag där Nordic Light blev ägare till 51% och Mikael Johansson 49% för att utveckla Nordic Light´s pulverlackeringsanläggning och dess verksamhet.
 
Vid starten stod Nordic Light för 95% av omsättningen, ett år senare hade Skelack AB fördubblat omsättningen med nya kunder och Nordic´s andel sjönk till 60%.
 
Våren 2005 togs ett beslut att nyinvestering i en ny lackerings anläggning skulle ske. Den nya lackeringen på Solbacken har den absolut senaste tekniken inom alla områden, ny process E-CLPS, High solid färger, Värmeåtervinning, robotiserad lackering och plockning.
 
Sista december 2010 köpte Nordic Light av Mikael Johansson hans andel i Skelack AB.
 
Under 2011 såldes Nordic Light Group som Skelack ingår till ITAB.

Policy

Kvalitetspolicy

Organisationen skall uppfylla kundernas krav, jobba med ständiga förbättringar, förväntningar och behov. Det innebär att vi ska levererar produkter med rätt kvalitet, i rätt tid, till rätt antal och till rätt pris. Vi skall också verka för ett väl fungerande samarbete med företagets samtliga underleverantörer för att säkerställa kvalitetsnivåer och leveranstider.

Personalpolicy

Alla har ett personligt ansvar för att bidra till att undvika olyckor och ohälsa, dels för egen del men också för arbetskamraternas del. Hos alla ligger ett ansvar att visa och uppskatta sina medarbetares insatser. Vårt lagarbete blir framgångsrikt genom öppenhet, delaktighet, samarbetsvilja och respekt för varandra samt att jämställdhet och alla lika värda är viktigt för oss.

Vår miljöpolicy

Skelack AB är ett företag som är medveten om att vi kan ha en betydande miljöpåverkan i och med den verksamhet vi bedriver.
Om vi väljer fel produkter eller processer påverkas såklart vår miljö.

Därför är det viktigt för oss att jobba med:

  • att lagar och andra krav följs.
  • att verksamhet ska bedrivas på effektivt sätt vad avser användning och val av råvaror, energi och andra naturresurser.
  • att ha en framskjuten position inom lackeringsbranschen vad gäller miljötänkande med hjälp av ny teknologi.
  • att alla i företaget skall vara delaktig i processen med ständiga förbättringar och förbättringsåtgärder där vårt verksamhetssystem skall vara styrande.
  • att alla medarbetare har förståelse och kunskap om frågorna beträffande miljö.

Arbetsmiljö

Skelack AB skall vara en arbetsplats där säkerheten och trivseln skall vara två ledande faktorer. Men hjälp av den senaste tekniken skall tunga och monotona arbeten minimeras för den enskilde. Även den interna miljön skall fokuseras för att ständigt förbättras med hjälp av vårt verksamhetssystem.

Skelack i pressen

Nedan kan du ladda ned intressanta reportage och artiklar som PDF-filer. För att kunna öppna och läsa dessa måste du ha programmet Adobe Acrobat Reader installerat på din dator - detta kan du helt kostnadsfritt ladda hem här

Ytforum nr 5, 2005 »

Verkstäderna nr 4, 2007 »
Image

Tveka inte på att kontakta oss för frågor och funderingar

Kontakta oss

Adress

Skelack AB
Servicegatan 15
931 76 Skellefteå

Direktkontakt

Platschef
Rickard Nilsson
0910-71 35 52
rickard@skelack.se

Produktionsledare
Krister Andersson
0910-71 35 59

Om Skelack

Skelack AB Är ett pulverlackeringsföretag med optimistisk framtidstro och fyra givna ledstjärnor: Miljö, Kvalitet, kostnadseffektivitet och leveranssäkerhet.
© 2021 Skelack Pulverlackering AB. Alla Rättigheter Reserverade.

Please publish modules in offcanvas position.